BMW a prezentat masina cu care va debuta oficial in Formula E
18.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

Scena este pregatita pentru monopostul si echipa pe care BMW le va alinia in Campionatul FIA Formula E ABB odata cu sezonul 5. BMW i Motorsport a prezentat noul BMW iFE.18 si noua echipa BMW i Andretti Motorsport in cladirea Double Cone a BMW Welt din München.

BMW i si BMW Motorsport au lucrat impreuna la proiectul Formula E. Cele doua monoposturi BMW iFE.18, care vor fi in actiune pentru BMW i Andretti Motorsport in cursele Formulei E de pe mapamond incepand cu luna decembrie, ii vor avea in cockpit pe pilotii oficiali BMW António Félix da Costa (Portugalia) si Alexander Sims (Marea Britanie).

Emblematicele elemente alb-albastre ale logo-ului BMW formeaza baza pentru o compozitie la scara indrazneata, structurand fiecare imagine importanta a BMW iFE.18. Secventa alternanta de culori si forme contrastante ofera vizibilitate maxima la viteza de cursa si face ca BMW iFE.18 sa fie un BMW inconfundabil. Designul asimetric integreaza si elementul de cockpit negru mat nereflectorizant, intalnit la design-urile BMW M Motorsport din 2018.

Cele doua monoposturi BMW iFE.18 vor fi inscrise de BMW i Andretti Motorsport, care il va avea ca director de echipa pe Roger Griffiths (Marea Britanie). Griffiths si echipa Andretti Autosport, detinuta de Michael Andretti (SUA), ofera echipei o bogata experienta in Formula E. Echipa americana a concurat in fiecare cursa a campionatului din 2014 incoace.

Si António Félix da Costa a fost protagonist al Formulei E inca din sezonul 1 si va pilota monopostul #28 BMW iFE.18 in sezonul urmator. Alaturi de el se va afla Alexander Sims, cel care va pilota monopostul #27. Sims, asemenea lui Félix da Costa, si-a demonstrat versatilitatea exceptionala in calitate de pilot oficial BMW de-a lungul anilor si a sarbatorit numeroase succese in modele BMW de competitie.

Fanii curselor din lumea intreaga au putut urmari live prezentarea noului monopost Formula E pe canalele social media ale BMW Motorsport. Parte a programului de scena a fost un video de lansare de 2,8 secunde – exact timpul necesar pentru ca BMW iFE.18 sa sprinteze de la 0 la 100 km/h. In timp ce versiunea scurta a clipului fascineaza prin viteza deosebita, mesajul complet se dezvaluie doar intr-o versiune suplimentara, la viteza mult redusa.

Dupa cum se stie, regulamentul limiteaza puterea motorului la 250 kW (340 CP). Noul sezon de Formula E va avea 13 etape, cu prima cursa pe 15 decembrie 2018, in Arabia Saudita, si ultima la New York, pe 14 iulie 2019.

Distribuie acest articol!