CNR, Cotnari Rally 2018: Simone Tempestini castiga la Iasi si este campion absolut!
09.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

Simone Tempestini si Sergiu Itu au obtinut o victorie categorica in Cotnari Rally Iasi si si-au asigurat matematic titlul absolut, cu o etapa inainte de incheierea editiei 2018 a Campionatului National de Raliuri Dunlop.

Cei doi, aflati la bordul unui Citroen C3 R5, acelasi cu care concureaza si in World Rally Championship, au avut doar o singura proba din cele 10 in care nu au fost pe prima pozitie, super speciala de la Rapa Galbena.

Pe finalul rundei de la Iasi, cei doi nu au mai avut emotii dupa ce singurul echipaj care mai ramasese matematic in lupta pentru titlu, format din Valentin Porcisteanu si Dan Dobre, aflat pe 2 atat in clasamentul general, cat si in cel de etapa, a abandonat in penultima proba.

Podiumul a fost completat de campionul national en titre Bogdan Marisca, al carui copilot a fost de aceasta data Karoly Borbely, acestia pilotand un Ford Fiesta R5, iar pe 3 au sosit Gergo Szabo si Levente Csegzy (Mitsubishi Lancer Evo).

Dupa aceasta etapa, a sasea din Campionatul National de Raliuri Dunlop, in care au castigat 42 de puncte, Tempestini si Itu au ajuns sa acumuleze 208 puncte in clasamentul general FIA, in timp ce Porcisteanu si Dobre au 146 de puncte.

Credit foto: RallyPhoto.ro

Distribuie acest articol!