Andrei Dumitrescu este noul campion national de viteza in coasta
19.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

In perioada 13-14 octombrie 2018, la Brasov, a avut loc ultima etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta, etapa numita Trofeul Opel. Andrei Dumitrescu, ocupantul locului trei in aceasta etapa, a reusit sa adune un punctaj total ce l-a clasat pe primul loc in campionat, oferindu-i astfel titlul de campion absolut.

La bordul unui monopost Tatuus, Andrei Dumitrescu a reusit sa adune un punctaj total de 126 de puncte, cu 19 puncte mai mult decat principalul sau contracandidat. Reusita vine la 50 de ani de cand bunicul sau, legendarul Marin Dumitrescu, se impunea pentru ultima oara in acest sport.

In acest sezon, Andrei Dumitrescu a castigat etapele de la Teliu, Resita si Ranca, in timp ce la Rasnov si Campulung Muscel a incheiat pe 2, iar la Brasov pe 3. La Trofeul Total cursa s-a desfasurat in conditii de ploaie, Andrei incheind pe 16. La Sinaia, cursa favorita a bunicului sau, Andrei nu a concurat din cauza unor probleme medicale.

Pilotul in varsta de 36 de ani a debutat in aceasta disciplina in 2007. Concureaza la volanul monopostului Tatuus Formula Renault 2000 inca din 2010, care intre timp a suferit numeroase imbunatatiri si care anul trecut, in 2017, i-a adus titlul de vicecampion national.

Andrei provine dintr-o familie cu un lung istoric in acest sport, bunicul sau, Marin Dumitrescu facand istorie intre 1948 si 1976 si adunand majoritatea titlurilor de campion absolut de viteza pe circuit si in coasta.

Radu Dumitrescu, tatal lui Andrei si Silviu, a concurat si el in anii 80, in 1985 cucerind titlul de campion national al Grupei A la viteza pe circuit.

Silviu Dumitrescu, fratele lui Andrei, a debutat tot in 2007 si a avut cel mai bun rezultat in 2009, cand a castigat titlul de vicecampion national. Anul acesta a revenit in cursa dupa o lunga pauza, incheind sezonul pe locul 4 la general.

Distribuie acest articol!