Formula 1, SUA 2018: Victorie Raikkonen si verdict amanat
21.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

Lewis Hamilton s-ar fi putut incorona campion in aceasta seara, in Texas. Cel care i-a stricat petrecerea nu a fost principalul sau urmaritor, Sebastian Vettel, ci celalalt pilot de la Ferrari, Kimi Raikkonen.

Finlandezul l-a depasit pe Hamilton imediat dupa start si a controlat cursa in cea mai mare parte, pentru ca la final sa reuseasca o victorie spectaculoasa, prima dupa aproape 6 ani si 113 curse de cand Iceman nu mai urcase pe prima treapta a podiumului!

Al doilea clasat a fost Max Verstappen, care a facut din nou o spectaculoasa cursa de revenire, dupa ce, la start, s-a aflat abia pe locul 18!

Podiumul a fost completat de Lewis Hamilton, care a platit tribut strategiei cu doua opriri la boxe, insa chiar si asa britanicul ramane marele favorit la titlul pilotilor de anul acesta si, practic, doar o minune mai poate schimba situatia la varf.

Sebastian Vettel a terminat pe 4, dupa o noua cursa cu peripetii. Germanul a trebuit sa recupereze dupa ce a ajuns pe 15, in urma unui contact cu Ricciardo in debutul cursei, pentru ca in final sa urce pe 4, dupa ce l-a depasit pe Valtteri Bottas in chiar ultimul tur.

Clasament piloti: 1. Lewis Hamilton 346 p., 2. Sebastian Vettel 276 p., 3. Kimi Raikkonen 221 p.

Clasamentul constructorilor: 1. Mercedes 563 p., 2. Ferrari 497 p., 3. Red Bull 337 p.

Mai sunt de disputat doar trei curse din actualul sezon, iar urmatoarea este programata peste doar o saptamana, in Mexic, pe 28 octombrie.

Distribuie acest articol!