WRC, Marea Britanie 2018: Ogier castiga si relanseaza lupta pentru titlul pilotilor
09.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

Francezul Sebastien Ogier (Ford) a castigat Raliul Marii Britanii, a 11-a etapa din cele 13, cate numara editia 2018 a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC). Echipajul Simone Tempestini – Sergiu Itu (Citroen C3 R5) a ocupat locul 15.

Ogier a fost urmat pe podium de finlandezii Jari-Matti Latvala si Esapekka Lappi, ambii de la Toyota. Liderul la zi din clasamentul pilotilor, belgianul Thierry Neuville (Hyundai), s-a clasat doar al cincilea in Tara Galilor.

Prin acest rezultat, Ogier s-a relansat in cursa pentru un al saselea titlu mondial consecutiv la piloti. Esl este acum la doar 7 puncte in spatele lui Neuville.

In prima parte, vineri, raliul a fost dominat de Ott Tanak (Toyota), in timp ce rivalii sai s-au confruntat cu probleme – Ogier a ramas fara primele doua rapoarte ale transmisiei, in timp ce Elfyn Evans, al doilea dupa amiaza, a abadonat din cauza problemelor la motor.

In a doua speciala de sambata, Neuville a iesit in decor pe a doua proba si a pierdut 50 de secunde, in timp ce Ogier a luat avans in fata lui Lappi si Latvala. In a doua parte a zilei, Tanak a avut, la randul sau, probleme cu un radiator si a abandonat. Astfel, Ogier a trecut in frunte, cu doar 4,4 secunde in fata lui Latvala, la finalul zilei.

Latvala a revenit duminica, insa la final Ogier avea sa puna un ecart de 10,6 secunde, in timp ce Lappi a terminat al treilea.

Clasament piloti: 1. T. Neuville 189 p., 2. S. Ogier 182 p., 3. O. Tanak 168 p.

Clasament constructori: 1. Toyota 317 p., 2. Hyundai 297 p., 3. M-Sport Ford 273 p.

Urmatoarea etapa, penultima din sezon, este programata in Spania, in perioada 25-28 octombrie.

Distribuie acest articol!