WRC, Raliul Spaniei 2018: Loeb a castigat in Catalonia
30.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

Sébastien Loeb (Citroën) s-a impus in Raliul Spaniei, penultimul duel din sezonul 2018 al Campionatului Mondial de Raliuri (WRC). Etapa s-a desfasurat in prima zi pe macadam, dupa care au urmat doua zile de asfalt, fiind singurul raliu mixt din calendar.

Prezent doar in trei etape din acest an, Loeb s-a impus in Catalonia cu un avans de doar 2,9 secunde in fata lui Sébastien Ogier (M-Sport Ford), care a preluat sefia in clasamentul pilotilor, la trei puncte in fata lui Neuville (Hyundai). Podiumul a fost completat de Elfyn Evans (M-Sport Ford).

Vineri, lider era Ott Tanak (Toyota), in timp ce Ogier a terminat ziua pe locul 7, iar Thierry Neuville, venit in Spania ca lider al momentului, abia pe 9. Lucrurile s-au schimbat sambata, cand Tanak s-a vazut nevoit sa schimbe o roata pe proba speciala, iar lider la finalul zilei avea sa fie Latvala (Toyota), cu 7,2 secunde in fata lui Ogier si 9,9 secunde fata de Loeb. La capatul celor patru speciale de duminica, Loeb s-a impus gratie alegerii inspirate a pneurilor, pe fondul conditiilor meteo schimbatoare, in timp ce Latvala a pierdut 48 de secunde dupa ce a lovit o glisiera.

Cu noua titluri mondiale in cont, Loeb a mai aparut de cateva ori in raliuri, dupa retragerea sa din 2012. Ultimele sale reusite au fost in 2013 – Monte Carlo si Argentina. Prin victoria din Spania, a 79-a din cariera, el a adus primul succes din acest an pentru Citroën.

Clasamentul pilotilor: 1. S. Ogier 204 p., 2. T. Neuville 201 p., 3. O. Tanak 181 p.

Ultima etapa a sezonului 2018 din WRC se va disputa in Australia, in perioada 15-18 noiembrie.

Distribuie acest articol!