Triumf pentru Félix da Costa, in deschiderea noului sezon de Formula E
18.12.2018
        
Distribuie acest articol!   

Start perfect pentru BMW i Andretti Motorsport si BMW iFE.18, in debutul celui de-al cincilea sezon din Campionatul FIA Formula E ABB: António Félix da Costa (Portugalia) a sarbatorit victoria la debutul echipei oficiale BMW, la Ad Diriyah (Arabia Saudita).

Félix da Costa a obtinut pole position la start. In cursa, sustinerea fanilor prin intermediul votului „FANBOOST” l-a ajutat sa-si pastreze primul loc in duelul palpitant cu campionul en-titre Jean-Eric Vergne (Franta, DS Techeetah) pana la final. Podiumul a fost completat de Jerome D’Ambrosio (Mahindra Racing).

A fost cea de-a doua victorie a lui Félix da Costa in cariera lui din Formula E. Alexander Sims (Marea Britanie) a fost implicat in numeroase dueluri la debutul sau in competitia monoposturilor electrice si a trecut linia de sosire al 18-lea, dupa doua penalizari pentru incalcarea regulamentului tehnic.

Dupa aversele de dimineata, cei 22 de piloti au avut o singura sesiune de antrenamente disponibila inaintea calificarilor. Numeroasele intarzieri au facut ca pilotii sa inceapa calificarile in doua grupuri, fata de patru, cate sunt in mod obisnuit

Cursa a avut loc in conditii uscate. Nou introdusul „ATTACK MODE” si „FANBOOST” au oferit mai multa actiune. Félix da Costa a fost unul dintre cei cinci piloti care a putut sa utilizeze un boost suplimentar de energie in partea finala a cursei.

Campionatul FIA Formula E ABB va avea cea de-a doua etapa la Marrakech (Maroc), la 12 ianuarie 2019.

Distribuie acest articol!