S-a deschis expozitia „Michael 50”, la Muzeul Ferrari din Maranello
08.01.2019
        
Distribuie acest articol!   

Pe 3 ianuarie 2018, de ziua lui Schumi, fanii germanului si-au dat intalnire la Maranello, pentru un eveniment exceptional: Muzeul Ferrari din localitate a inaugurat o expozitie dedicata carierei celui mai titrat pilot din istoria Formulei 1, Michael Schumacher. In acest an, posesorul a 7 titluri mondiale in F1, dintre care 5 obtinute cu Scuderia, implineste 50 de ani.

O multime de fani veniti din toata Europa au descoperit in avanpremiera o expozitie exceptionala. Sunt expuse cateva dintre cele mai importante monoposturi pilotate de Baronul Rosu in cursul anilor petrecuti la Ferrari.

Este prezent modelul F310 din 1996, cu care Schumi a castigat primele Grand Prix-uri, in primul sau sezon la Ferrari. Poate fi admirat si F399, care a permis scuderiei sa deschida o serie de victorii exceptionale in 1999, in principal castigarea unui nou titlu la constructori.

Ferrari expune cu aceasta ocazie si monopostului F1-2000, la volanul caruia Michael obtinea titlul mondial la Suzuka, la 21 ani dupa victoria lui Jody Scheckter, si modelul 248 F1 din 2006, cu care isi va adjudeca ultima sa victorie cu Ferrari, a 72-a, in China.

Daca exceptionalul palmares al lui Schumacher este arhicunoscut, se stiu mai putine lucuri despre trecutul sau ca dezvoltator de modele de strada. Dupa ce a parasit Formula 1, la care s-a reintors pentru putin timp, intre 2010 si 2012, sub culorile Mercedes, campionul a continuat sa ajute constructorul italian si a pus umarul la construirea unor modele ca 430 Scuderia in 2007 si Ferrari California in 2008, expuse si ele acum, la Michael 50.

Expozitia propune vizitatorilor si cateva obiecte personale ale campionului, specifice de curse – casti si combinezoane.

Conform informatiilor din presa internationala, in urma accidentului de schi din decembrie 2013, Schumacher se afla intr-o stare vegetativa, la locuinta sa din Gland, Elvetia. Recuperarea sa a facut progrese mici, in ciuda sumei enorme cheltuite de familie in acest scop, estimata la peste 20 de milioane de euro. Medicii sunt de parere ca doar o minune ar mai putea face ceva in privinta recuperarii sale.

Distribuie acest articol!