Rezultat excelent pentru romanul Claudiu Barbu, in Africa Eco Race 2019
14.01.2019
        
Distribuie acest articol!   

Federatia Romana de Automobilism Sportiv anunta ca romanul Claudiu Barbu, nimeni altul decat campionul national la rally raid, a reusit sa incheie cu succes a 11-a editie a Africa Eco Race, competitia care a inlocuit Raliul Dakar pe taram African, incepand cu 2009.

Pilotul roman a incheiat pe 6 la Side by Side Vehicles (SSV) si pe 30 la general, la capatul a aproape doua saptamani de aventura. Peste 50 de echipaje au luat startul in prima zi din 2019, in Monte Carlo, in cursa care s-a incheiat duminica seara, in capitala Senegalului, Dakar.

In total, concurentii care au reusit sa termine curse au strabatut nu mai putin de 6.000 de kilometri, majoritatea prin desertul african, de-a lungul a 12 probe speciale.

Performanta lui Claudiu Barbu este cu atat mai mare cu cat in acest an a decis sa infrunte dunele de nisip si conditiile grele de pe traseu de unul singur, fara navigator si echipa de asistenta. De altfel, acesta a devenit primul pilot, la auto, din istorie care trece linia de finis in Dakar in aceste conditii.

De altfel, acesta a dat dovada de altruism, ramanand alaturi de Kenjiro Shinozuka pentru mai multe, ore dupa ce niponul a ramas in urma din cauza problemelor tehnice. Si Claudiu Barbu a avut probleme, pe care le-a rezolvat de unul singur, desi asta a insemnat aproape trei zile fara somn.

Sursa: comunicat FRAS

Distribuie acest articol!