WRC, Suedia: Tanak castiga si preia sefia
18.02.2019
        
Distribuie acest articol!   

Ott Tanak a castigat Raliul Suediei, a doua etapa din WRC 2019, si a preluat sefia in campionat, profitand de accidentul lui Sébastien Ogier, din prima zi.

Tanak a dominat raliul, desi primul lider al a fost Thierry Neuville, joi seara. Ott Tanak s-a instalat in frunte vineri dimineata, apoi Jari-Matti Latvala si Teemu Suninen s-au perindat si ei la sefie, in timp ce Sébastien Ogier, al saptelea dupa primele cinci speciale, a iesit in decor si a abandonat.

In ultima speciala a zilei, Latvala si-a infipt Toyota intr-un zid de zapada si a avut nevoie de 25 de minute pentru a pleca de acolo. A preferat sa abandoneze si sa reia cursa sambata, cu un handicap mai mic.

Vineri seara, Suninen era in frunte, cu un avans de doar 2 secunde fata de Tanak, in timp ce Andreas Mikkelsen era al treilea. Sambata, Tanak a preluat conducerea, ajutat si de un incident in cadrul caruia Suninen a lovit un arbore si a avut nevoie de ajutorul spectatorilor pentru a reporni, retrogradand pe locul 8.

Tanak si-a marit ecartul si a terminat cu 1 minut in fata lui Esapekka Lappi, Mikkelsen si Neuville. Duminica, Tanak a controlat ostilitatile, iar Neuville a trecut in fata lui Mikkelsen.

Ott Tanak s-a impus astfel in fata lui Esapekka Lappi, iar Thierry Neuville a completat podiumul. Sébastien Loeb, concurand pentru Hyundai, a terminat pe 7.

In clasamentul pilotilor, lider este Tanak, cu 7 puncte avans fata de Neuville si 16 fata de Ogier.

Urmatoatea etapa se disputa in Mexic, pe 7-10 martie.

Distribuie acest articol!