Electric Tour se apropie de final
31.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

Recordul mondial pentru cea mai lungă distanță străbătută într-o țară cu o mașină electrică – AICI ÎN ROMÂNIA. Electric Tour se apropie de finish line.

Este ziua 94 a Electric Tour-ului. Facem o întoarcere în timp, în data de 6 octombrie 2018, când aici, la Timișoara, am dat startul unei călătorii mari, o călătorie ce depășește așteptări, care și-a propus să descopere România, până și în micile colțuri izolate ale acesteia și să-i pună în valoare frumusețea luată de-a gata în zilele noastre.

Noi, cei de la Restart Energy am vrut mereu să ne diferențiem de ceilalți furnizori de energie și gaz cunoscuți, tipici și am vrut să spunem și să dăm mai mult comunității românești. Energia verde reprezintă un substitut viabil pentru un mediu înconjurător curat, iar noi, ca cetățeni, avem o responsabilitate față de acesta. Dorim să popularizăm utilizarea de surse energetice regenerabile pentru a crește interesul tuturor românilor pentru acestea.

Am avut nevoie de un obiectiv măreț, pentru ca impactul să fie la fel de măreț. Am dorit să concepem un proiect care să unească oamenii din întreaga țară și să-i convingă de beneficiile pe care energia verde le poate aduce României. La scurt timp am conturat și firul roșu care să unească toți acești factori: un om, o mașină electrică, o călătorie. Lungă. 24.000 kilometri mai exact. Ne-am făcut calculele și am descoperit că asta ar fi și o șansă de a bate un record mondial și a aduce această realizare României, în semn de respect și apreciere pentru resursele naturale pe care ni le pune mereu la dispoziție.

Așa a început Electric Tour-ul nostru, alături de coechipierul și, de fapt, eroul nostru, Christian Genermann și un vehicul electric Renault ZOE, care a fost sprijinul nostru pe tot parcursul cursei, demonstrând eficiența și puterea unei mașini ce nu funcționează pe combustibil fosil.

Care a fost ambiția noastră?

Să arătăm o Românie frumoasă prin ochii unui om care – paradoxal – este german, o Românie care merită protejată, să demonstrăm eficiența și necesitatea mașinilor electrice și a stațiilor de încărcare electrică, să marcăm un record mondial pentru cea mai lungă cursă ce străbate o țară întreagă, pe drumuri nu din cele mai prietenoase. 24.000 de kilometri, 3 000 de sate și localități, cu doar 150 de stații de încărcare în toată țara. Și iată că am rezistat și am depășit multe praguri care ne-au provocat motivarea, urmând să vă comunicăm acum vouă, celor care ați auzit sau nu de noi, că ne aflăm aproape de final. Electric Tour se află pe ultima sută de metri de a stabili un record la scală globală.

Christian se îndreaptă în acest moment spre Târgu-Jiu, după ce a parcurs pe rând următoarele zone ale țării: Crișana, Maramureșul, Bucovina, Moldova, Dobrogea și Muntenia, urmând ca acum să străbată câmpiile Olteniei. În mai puțin de 2 săptămâni atingem linia de FINISH.

În ziua 100, acesta va fi în drum spre Timișoara. Atunci a pornit la drum cu o mașină electrică, încurajările noastre și spiritul înnăscut de competiție care l-a adus cu bine la finalul unei curse nelipsită de obstacole, o adevărată cursă electrică.

Am păstrat permanent legătura cu pilotul nostru, Christian. Acesta mi-a împărtășit imagini ale peisajelor văzute, povești ale oamenilor simpli și ospitalieri întâlniți, unii care locuiesc chiar în munți, fără curent electric. Bariera lingvistică a dispărut atunci când omenia românilor a ieșit la suprafață. Am încercat să empatizez cu toată experiența trăită, deși sunt convins că nu ajung să simt nici jumătate din ce a simțit acesta în momentele în care s-a văzut pe un vârf de deal, stând în liniște și observând calmul naturii de pe meleagurile țării noastre, o țară pe care o vede pentru prima dată. Am realizat că și noi, locuitorii ei, ar trebui să căutăm zilnic să o descoperim, să o apreciem, să o punem în valoare, dar mai ales, să o protejăm. Simt că suntem pregătiți pentru o schimbare, o schimbare care presupune transformarea energiei pe care o folosim în prezent și a combustibilului fosil dăunător mediului, în energie vie, care circulă din casă în casă, ce nu se oprește niciodată. Astfel putem menține România ca o țară verde, așa cum am moștenit-o de la strămoșii noștri.

Cu acest prilej, al finalizării unei călătorii ce vine în față ca un record mondial stabilit pentru România, vrem să sărbătorim pe o dată specială: 22 aprilie, Ziua Mondială a Pământului. Vom celebra Ziua Pământului Românesc printr-un eveniment aici la Timișoara, sau mai bine zis, linia de start a Electric Tour-ului.

Detaliile despre eveniment se află pe drum și ele.

Vă invit să stați cu ochii pe noi, pe https://www.electrictour.ro/, pentru a fi conectați în timp real la cursa noastră electrică.

Armand Doru Domuța

CEO Restart Energy

Președinte Blockchain Association of Romania

Distribuie acest articol!