Dublul campion mondial de Formula 1 Mika Häkkinen revine pe pista, intr-o competitie oficiala!
11.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Dublul campion mondial de Formula 1 Mika Häkkinen va reveni oficial pe pista, in cursul acesui an. „Finlandezul zburator” va lua startul la cursa de 10 ore de la Suzuka, la volanul unui McLaren 720S GT3.

Revenirea se produce la 20 de ani dupa ce Häkkinen a castigat al doilea sau titlu suprem in Formula 1, cu McLaren. El va face echipa in Japonia cu Hiroaki Ishiura, dublu campion in seria Super Formula, si Katsuaki Kubota, din Formula 3 japoneza. Cursa de 10 ore de la Suzuka este a patra runda din Intercontinental GT Challenge si va avea loc pe 23-25 august 2019.

Häkkinen, care a castigat titlul pilotilor in Formula 1, sub culorile McLaren, in 1998 si 1999, a urcat din nou, in ultimul an, la volanul legendarului monopost McLaren MP4/13. El a parcurs cateva tururi demonstrative, in deschiderea Marelui Premiu al Japoniei, pentru a marca implinirea a 20 de ani de la cucerirea primului titlu de campion mondial.

McLaren 720S GT3 si-a facut de curand debutul competitional, fiind un model destinat echipelor cu statut de clienti ai lui McLaren. A obtinut primul pole si prima victorie in cursa de debut din cadrul Intercontinental GT Challenge, din Australia.

McLaren a modificat circa 90% din componentele versiunii de strada 720S pentru a realiza acest bolid de categorie GT3. A fost revizuit inclusiv motorul twin-turbo V8 de 4.0 litri, care este cuplat la o transmisie secventiala in sase trepte, in locul celei cu sapte viteze si dublu ambreiaj.

Distribuie acest articol!