Formula 1, China 2019: Dubla Mercedes, cu Hamilton invingator in cursa cu numarul 1000
14.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Valtteri Bottas a obtinut primul sau pole din acest sezon si cel al cursei cu numarul 1000 din istoria Formulei 1. El s-a calificat cu doar 0,2 secunde in fata coechipierului sau Lewis Hamilton, linia a doua fiind ocupata de Ferrari. Invingatorul in aceasta cursa istorica avea sa fie Lewis Hamilton, care astfel s-a instalat in fruntea ierarhiei pilotilor.

Hamilton a avut un start perfect – a trecut in frunte rapid si apoi a reusit sa gestioneze fara probleme cursa, adjudecandu-si astfel a sasea reusita in China. Podiumul a fost completat de coechipierul sau de la Mercedes, Valtteri Bottas, si de Sebastian Vettel (Ferrari).

La Ferrari, cu toate ca Charles Leclerc a trecut de Sebastian Vettel in primul viraj, germanul a fost avantajat de echipa. In final, Vettel a urcat pe podium, insa dupa o evolutie nu prea convingatoare, iar Leclerc a terminat pe un nemeritat loc 5, ceea ce ridica multe intrebari referitoare la strategia Ferrari.

Asadar, inca o dubla Mercedes, a treia din tot atatea curse disputate in acest sezon, si a 75-a victorie pentru Hamilton, noul lider al pilotilor, cu un avans de 6 puncte in fata lui Bottas.

Urmatoarea cursa este programata pe 28 aprilie, in Azerbaijan, la Baku.

Distribuie acest articol!