Start in campionatul intern de raliuri, editia 2019. Raliul Argesului revine dupa aproape un deceniu
24.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Raliul Argesului, una dintre competitiile de traditie ale automobilismului romanesc, va reveni dupa 9 ani in calendarul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si chiar va deschide sezonul 2019 in Campionatul National de Raliuri Dunlop.

Competitia se va desfasura in perioada 2-4 mai 2019, iar una dintre marile surprize pregatite de organizatori este faptul ca pilotii vor avea ocazia din nou sa isi arate maiestria atat in centrul municipiului Pitesti, acolo unde va avea loc proba superspeciala, dar si la poalele Transfagarasanului. De altfel, traseul raliului se intinde in unele dintre cele mai importante zone turistice ale judetului, de la barajul Vidraru, la Curtea de Arges si Cetatea Poenari.

Raliul debuteaza joi, 2 mai, cu o prezentare oficiala a echipajelor si o sesiune de autografe, urmate de startul festiv, evenimentele avand loc pe Strada Victoriei din Pitesti, in preajma Prefecturii Judetului Arges. Doua parcurgeri ale unei probe speciale noi deschid Raliul Argesului, vineri, langa Curtea de Arges, ca mai apoi fanii sa aiba parte de un show de zile mari in jurul Stadionului Nicolae Dobrin din Pitesti, acolo unde are loc superspeciala raliului. Sambata, 4 mai, raliul se muta pe Transfagarasan, echipajele urmand a avea de parcurs zeci de kilometri de drumuri virajate si pitoresti, intre Cetatea Poenari si Conacul Ursului, aproape de zona alpina.

Pentru evenimentul organizat de DTO Rally Team se asteapta un numar aproximativ de 80 de echipaje, aceasta fiind si limita maxima admisa de regulamentul particular.

Campionatul National de Raliuri Dunlop 2019 va avea un total de 8 etape in 2019. Dupa runda din Arges, vor continua cele din Arad, Bacau, Harghita, Sibiu, Iasi, Cluj si Brasov.

Sursa: comunicat de presa Raliul Argesului

Distribuie acest articol!