WRC, Argentina 2019: 1-2 Hyundai, cu Neuville invingator
30.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Thierry Neuville (Hyundai) a castigat Raliul Argentinei, competitie perturbata anul acesta de ploi puternice. Aflat la a doua victorie consecutiva de anul acesta, Thierry Neuville a fost urmat pe podium de Andreas Mikkelsen (dubla Hyundai) si de Sébastien Ogier.

Joi, primul lider a fost Ott Tänak, apoi Kris Meeke a luat avans vineri, insa Tanak a revenit, insa o greseala avea sa-l coste pozitia de lider, in favoarea lui Neuville. Sambata, Neuville si Tänak si-au marit avantajul. Ogier a avut probleme cu directia, iar Tanak avea sa abandoneze la finele zilei, din motive tehnice.

Penalizat sambata cu 10 secunde, pentru ca nu a respectat road book-ul, duminica Meeke a trecut in fata lui Sordo si Ogier. Castigand Power Stage-ul, Ogier avea sa termine raliul pe podium, in spatele pilotilor Hyundai. Practic, podiumul s-a stabilit in Power Stage, Ogier trecand in fata lui Meeke cu doar 1,4 secunde!

Clasamentul pilotilor: 1. T. Neuville 110 p., 2. S. Ogier 100 p., 3. O. Tanak 82 p.

Clasamentul constructorilor: 1. Hyundai Shell Mobis World Rally Team 157 p., 2. Toyota Gazoo Racing World Rally Team 120 p., 3. Citroën Total World Rally Team 117 p.

Urmatoarea etapa se va disputa pe 10-12 mai, in Chile.

Distribuie acest articol!