CNRD, Raliul Aradului 2019: Procentaj de 100% pentru Simone Tempestini
27.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

Campionul national en-titre Simone Tempestini a castigat toate cele 9 probe speciale ale Raliului Aradului, dupa ce reusise o performanta similara si in prima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop, Raliul Argesului. A fost a treia victorie la Arad pentru Tempestini, dupa reusitele din 2015 si 2016, devenind astfel cel mai de succes pilot din istoria acestei competitii. Mai mult, acesta are nu mai putin de 37 de probe speciale castigate de-a lungul celor 9 editii in care a participat.

Pilotul de la Napoca Rally Academy, care piloteaza un Hyundai i20, avandu-l copilot pe Sergiu Itu, incheiase prima zi cu un avantaj de 1’15″70, dar in a doua zi si-a marit considerabil avantajul.

Astfel, la capatul Raliului Aradului, Tempestini si Itu au fost incununati castigatori cu un avantaj de 3’50”9 in fata locului secund ocupat de Dan Girtofan si Tudor Marza (Skoda Fabia R5).

Podiumul general din acest weekend a fost completat de echipajul Vali Porcisteanu si Dan Dobre, la numai 60 de sutimi in urma lui Girtofan. Porcisteanu a fost penalizat cu 3 secunde in timpul probei speciale 1, insa isi pastreaza locul secund in clasamentul general dupa doua etape.

Un total de 66 de echipaje au luat startul in cea de-a 11-a editie a Raliului Aradului, insa nu mai putin de 17 au fost nevoite sa abandoneze din motive tehnice sau din cauza iesirilor in decor. Etapa organizata de AMC Racing a beneficiat si de o proba super speciala in centrul municipiului Arad, acolo unde, conform estimarilor oficiale, au fost prezenti aproximativ 10.000 de spectatori.

A treia etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop va fi Raliul Moldovei, in perioada 21-22 iunie.

Sursa: FRAS
Credit foto: Balazs Attila / Rally Photo Hunters

Distribuie acest articol!