Formula 1, Monaco 2019: Lewis Hamilton i-a dedicat victoria lui Niki Lauda
26.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

Grand Prix-ul de la Monte Carlo a fost marcat, anul acesta, de recenta disparitie a lui Niki Lauda, toti protagonistii Marelui Circ tinand sa aduca un ultim omagiu, intr-un fel sau altul, legendei trecute in nefiinta. Din punct de vedere competitional, am asistat la un nou recital Mercedes, cu Hamilton castigator, chiar daca a fost prima cursa din acest an in care team-ul german nu a mai reusit dubla.

Calificarile au consemnat un duel strans pentru pole, intre pilotii Mercedes, Lewis Hamilton reusind sa se impuna la limita in fata coechipierului sau, Valtteri Bottas, cu un nou record al circuitului. Cei de la Ferrari s-au remarcat in calificari doar prin faptul ca nu l-au mai trimis pe Charles Leclerc pe pista, crezand ca timpul din Q1 este suficient de bun. Din nefericire, cu respectivul timp, Leclerc a luat startul abia de pe pozitia a 16-a! Celalalt pilot Ferrari, Sebastian Vettel, a plecat de pe 4, locul al treilea fiind ocupat de Max Verstappen (Red Bull).

Plecat din pole-position, Lewis Hamilton avea sa termine pe aceeasi pozitie, britanicul de la Mercedes reusind a patra sa victorie din acest sezon, pe care i-a dedicat-o lui Niki Lauda. El a fost urmat pe podium de germanul Sebastian Vettel si Valtteri Bottas. Hamilton a mai castigat la Monte Carlo in 2008 si in 2016, iar victoria de astazi ii consolideaza pozitia de lider in clasamentul pilotilor.

A 77-a victorie din cariera a fost una muncita pentru Hamilton, care a fortat la limita al doilea set de anvelope, pentru a trece primul linia de sosire fara a fi nevoit sa mai treaca o data pe la boxe. In acelasi timp, britanicul a stiut sa “il tina la respect” pe Max Verstappen, care l-a presat pe final de cursa, insa fara succes. Mai mult, pilotul Red Bull a primit o penalizare de 5 secunde (plecare riscanta de la boxe, in fata lui Bottas), care avea sa il retrogradeze de pe locul 2 pe 4.

Asadar, un podium nesperat pentru Bottas si un loc doi ca o slaba consolare pentru Vettel si Ferrari. Cat despre Leclerc, evolutia sa dezastruoasa de sambata a continuat duminica. Cursa sa de recuperare s-a terminat prematur, prin abandon.

Urmatoarea cursa se va disputa pe 9 iunie, in Canada.

Distribuie acest articol!