CNR, Raliul Moldovei 2019: Victorie categorica pentru Porcisteanu
23.06.2019
        
Distribuie acest articol!   

Vicecampionul national absolut en-titre Vali Porcisteanu si-a adjudecat clar a treia etapa din Campionatul National de Raliuri, Raliul Moldovei, devenind noul lider interimar al sezonului.

Cu un ecart confortabil inca din prima zi, echipajul argesean Vali Porcisteanu – Dan Dobre a continuat sa domine si ziua secunda a competitiei moldave, reusind sa castige 5 probe din totalul celor 9 probe speciale ale zilei. Totodata, Vali a urcat pe locul al doilea in Power Stage, dupa Dan Girtofan, obtinand astfel inca 4 puncte suplimentare acordate pentru locul secund. Adrian Raspopa a obtinut si el 3 puncte care se acorda ocupantului locului 3 in Power Stage.

Cu aceasta victorie, Vali Porcisteanu trece la sefia clasamentului general provizoriu, detronandu-l, pentru moment, pe campionul en-titre Simone Tempestini, absent de la aceasta etapa.

Lupta pentru locul secund i-a avut ca protagonisti pe Adrian Raspopa si Dan Girtofan, acestia duelandu-se pe tot parcursul zilei, tinand suspansul pana la finalul raliului. De altfel, Raspopa a si mentionat in conferinta de presa de joi ca absenta lui Simone Tempestini a reaprins scanteia duelurilor la varful clasamentului. In final, echipajul Adrian Raspopa – Cosmin Diacu a reusit sa isi adjudece locul doi, fiind urmat de echipajul Dan Girtofan – Tudor Marza, care incheie astfel podiumul de premiere.

Organizatorul raliului, Adrian Raspopa, a declarat: „Sunt foarte multumit de cum au decurs lucrurile, nu am avut evenimente neplacute, nu am avut probe anulate, totul a fost bine si deja ne pregatim de editia aniversara de 10 ani care va avea loc la anul, unde raliul va conta in calendarul European Rally Trophy”.

Sursa: comunicat de presa FRAS

Distribuie acest articol!