Formula 1, Austria 2019: Max Verstappen si Red Bull au intrerupt seria de victorii Mercedes
30.06.2019
        
Distribuie acest articol!   

Charles Leclerc (Ferrari) a obtinut pole position in Austria, clasandu-se in fata liderului la zi, Lewis Hamilton (Mercedes), si a lui Max Verstappen (Red Bull). In cursa, monegascul a condus pana aproape de final, cand a scapat printre degete victoria, in favoarea lui Verstappen.

Din pacate, celalalt pilot Ferrari, Sebastian Vettel, nu a mai putut iesi pe circuit in Q3, in calificari, din cauza unei probleme mecanice, astfel ca a plecat in cursa de pe un modest loc 9 la start.

Penalizat cu trei locuri pe grila, din cauza unui incident la calificari, Lewis Hamilton nu a avut mai mult noroc nici in cursa, fiind nevoit sa schimbe „nasul” masinii, ceea ce l-a scos definitiv din lupta pentru podium.

La randul sau, Max Verstappen a avut un start dezastruos si a retrogradat pana pe locul 7. Mai apoi, insa, avea sa inceapa o spectaculoasa cursa de recuperare, care a culminat cu depasirile lui Vettel si Bottas, pentru ca, pe final, sa il atace pe Leclerc. Schimbarea de lider s-a facut printr-o depasire controvesata, cu Leclerc aruncat in afara pistei, investigata dar nepenalizata de oficiali.

Ferrari a trebuit sa se consoleze cu locul 2 pe podium si cu o alta depasire pe final de cursa, ce l-a avut drept erou pe Vettel, care astfel avea sa termine in fata rivalului Hamilton.

Asadar, dupa noua curse din acest sezon, seria de victorii Mercedes a fost intrerupta de Red Bull, prin Max Verstappen. Mercedes a reusit, totusi, un loc 3 in Austria, completand astfel cel mai tanar podium din istoria F1, cu o medie de 24 de ani si 156 de zile.

Liderii celor doua clasamente raman aceiasi dupa aceasta cursa: Lewis Hamilton, cu 197 puncte, respectiv Mercedes, cu 363 de puncte.

Urmatoarea cursa este programata pe 14 iunile, in Marea Britanie, la Silverstone.

Distribuie acest articol!