Formula 1, Franta 2019: Dubla Mercedes, cu Hamilton la a sasea victorie
23.06.2019
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ce sambata a obtinut pole position pe circuitul Paul Ricard, cu un nou record, mai bun cu 1,7 secunde decat cel de anul trecut, Lewis Hamilton a reusit duminica a sasea victorie din acest sezon si a patra consecutiva. Hamilton a fost urmat de coechipierul Valtteri Bottas, Mercedes reusind astfel o noua dubla, in timp ce podiumul din Franta a fost completat de Charles Leclerc (Ferrari).

Hamilton a reusit a 79-a victorie a carierei, iar pentru Mercedes a fost a opta reusita in acest sezon, din tot atatea curse disputate.

Sebastian Vettel a luat startul de pe a saptea pozitie si a vazut al cincilea steagul de sosire. El a avut o strategie cu doua opriri, cu scopul de a obtine punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur, la final de cursa, cu pneuri soft.

Clasamentul pilotilor il are in frunte pe Lewis Hamilton, cu 187 puncte, urmat de Valtteri Bottas, cu 151, si de Sebastian Vettel, cu 111. Mercedes domina clasamentul constructorilor, cu 338 de puncte, urmat de Ferrari, cu 198, si de Red Bull Honda, cu 136.

Etapa a noua, Marele Premiu al Austriei, va avea loc peste doar o saptamana, pe 30 iunie, la Spielberg.

Distribuie acest articol!