WRC, Raliul Portugaliei 2019: Tänak invingator, Ogier al treilea
03.06.2019
        
Distribuie acest articol!   

Ott Tänak (Toyota) s-a impus in Raliul Portugaliei, etapa in WRC, devansandu-i pe Thierry Neuville (Hyundai) si Sébastien Ogier (Citroen), urmatorii clasati pe podium.

Raliul a fost marcat de problemele celor de la Hyundai, din prima parte. Pe proba specială cu numarul 3, Dani Sordo, care in acel moment era in postura de lider, cat și Sebastien Loeb, au avut probleme cu sistemul de alimentare. La finalul zilei, amandoi aveau intarzieri de peste 15 minute.

Toyota monopoliza podiumul dupa prima zi, Tänak fiind urmat de Jari-Matti Latvala si Kris Meeke. Sambata, Tänak si-a pastrat suprematia, insa ecartul s-a redus. La finalul zilei, avea avans de doar 4,3 secunde fata de Meeke si 9,2 secunde de Neuville. Duminica, Meeke a pierdut timp cu un tête-à-queue pe penultima proba, pentru ca mai apoi sa abandoneze si sa cedeze pozitia secunda lui Thierry Neuville.

Sébastien Ogier a prins a treia treapta si a acumulat si punctele de la Power Stage. Francezul isi pastreaza astfel pozitia de lider in clasamentul pilotilor, cu un avans de doar doua puncte in fata lui Tänak si de 10 fata de Neuville. La constructori, Hyundai are 20 de puncte avans fata de Toyota.

Urmatoarea runda, Raliul Sardiniei, are loc la mijlocul lunii.

Distribuie acest articol!