CNR, Raliul Perla Harghitei 2019: Simone Tempestini s-a impus detasat
15.07.2019
        
Distribuie acest articol!   

Cu 11 victorii de proba speciala din 12 posibile, Simone Tempestini s-a impus detasat in Raliul Perla Harghitei 2019. Bogdan Marisca si Dan Girtofan au ocupat celelalte trepte ale podiumului. Raliul Perla Harghitei a reprezentat a patra etapa in Campionatul National de Raliuri Dunlop, Campionatul National Rally 2 Dunlop si Campionatul National de Raliuri pentru Vehicule Istorie, intreceri derulate sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Simone Tempestini a castigat toate probele speciale ale Raliului Perla Harghitei 2019 exceptand Superspeciala de vineri seara, adjudecata de Sebi Barbu. In consecinta a castigat detasat intrecerea, diferenta fata de al doilea clasat fiind de 1’21”9.

Disputa pentru celelalte locuri ale podiumului a fost aprinsa. La capatul primei zile de concurs, Simone era secondat de Alexandru Pitigoi si Bogdan Marisca. Ordinea avea sa se inverseze la prima trecere pe proba Lueta, care punea capat celei dintai bucle a zilei. Iar Bogdan avea sa-si pastreze pozitia pana la finalul intrecerii, in timp ce ”Dodo” Pitigoi urma sa faca fata asaltului lui Sebi Barbu si Dan Girtofan.

Cei doi, ocupau locurile 4 si 5 dupa 6 probe speciale. Lupta pentru locul trei se anunta insa extrem de aprinsa in conditiile in care acest trio era intr-un ecart de numai 12,8 secunde.

Aveam sa asistam la un duel cu multe schimbari. Pe PS 7, Girtofan si Barbu au fost primii clasati dupa Tempestini, iar Pitigoi a terminat doar pe 11. Barbu urca pe locul 3 al clasamentului provizoriu. Pe proba urmatoare insa, Giri era din nou cel mai rapid dintre cei trei si ii lua locul. Pitigoi ramanea punctul fix, pe pozitia a patra, in timp ce Barbu cadea pe cinci. Ordine care avea sa se pastreze si la a doua trecere prin parcul de service, cei trei fiind de data aceasta intr-un ecart de 8,4 secunde.

Pe primele doua probe ale buclei finale nu s-a schimbat nimic. In replica, ultima speciala i-a permis lui Barbu, autor al celui de-al treilea timp, sa-l devanseze pe Pitigoi si sa se claseze in imediata apropiere a podiumului, dupa Girtofan. Proba, Power Stage, i-a avut pe primele pozitii pe Tempestini si Marisca, in timp ce Pitigoi si Girtofan au completat cvintetul recompensat cu puncte suplimentare.

Confruntat cu probleme tehnice, Vali Porcisteanu a trebuit sa se multumeasca doar cu pozitia a sasea. A fost urmat de maghiarul Marozsi, Constantin Aur, Bogdan Nastase si Andrei Girtofan. Nastase s-a impus la National 11, in timp ce juniorul Girtofan a fost liderul Clasei RC2N. Cel mai rapid in competitia automobilelor cu doua roti motrice si la Clasa RC3 a fost Teslovan, Csongor Szabo s-a impus la RC4, Norbert Maior la RC5, iar Dodo Pitigoi la National 12.

Sursa: comunicat de presa FRAS

Distribuie acest articol!