CNR, Raliul Sibiului 2019: Sebastian Barbu a reusit prima sa victorie la general, castigand detasat chiar etapa sa de casa
29.07.2019
        
Distribuie acest articol!   

Pe o Skoda Fabia R5, model pe care il piloteaza, in premiera, din acest sezon, Barbu a obtinut o victorie clara, castigand 8 dintre cele 13 probe speciale ale Raliului Sibiului, disputat la finele saptamanii trecute. In alte trei s-a impus Alexandru Pitigoi, iar Dan Girtofan a fost cel mai rapid in alte doua probe.

Prima proba speciala a fost anulata dupa ce Simone Tempestini a iesit in decor chiar in startul acesteia, iar parcursul celorlalti concurenti era in pericol. De asemenea, power stage-ul a fost anulat din cauza vremii.

Dupa cele doua zile de concurs, Sebastian Barbu, cu Bogdan Iancu in dreapta, a fost cronometrat cu 54 de minute si 11 secunde. A fost prima sa victorie la general in cei 10 ani de cariera in raliuri. Pana acum, cea mai buna clasare din cariera a fost pozitia secunda in Raliul Aradului din 2014.

Dan Girtofan a bifat al 9-lea podium consecutiv in etapele de campionat national din Romania, Bulgaria si Serbia. Echipajul Dan Girtofan – Tudor Marza, tot pe o Skoda Fabia R5, a incheiat pe 2 la Raliul Sibiului, la 32,6 secunde in spatele castigatorilor.

Vali Porcisteanu a prins in extremis podiumul, reusind sa il depaseasca pe Alexandru Pitigoi chiar la proba super speciala. Pe un Citroen C3 R5 si cu Dan Dobre in dreapta, Porcisteanu l-a depasit cu 2,5 secunde in timpul general pe Pitigoi.

Pe langa Tempestini, un alt abandon de marca a fost cel castigatorului din 2018 de la Sibiu, Bogdan Marisca, nevoit sa abandoneze pe PS8 din cauza problemelor tehnice.

Vali Porcisteanu a preluat din nou fotoliul de lider in Campionatul National de Raliuri Dunlop, dupa podiumul de la Raliul Sibiului, in timp ce Simone Tempestini, abandon in prima proba, a coborat pana pe 3, fiind depasit de Dan Girtofan. Cu 141,2 puncte, Giri reusind astfel sa continue forma excelenta inceputa in a doua parte a sezonului trecut. Abandonul de la Sibiu, chiar in startul raliului, l-a coborat pe Tempestini de pe prima pozitie, iar acum este al treilea. Cele trei victorii din Arges, Arad si Harghita i-au adus campionului national en-titre un total de 133,8 puncte.

Top 10 general: 1. Vali Porcisteanu 143 p., 2. Dan Girtofan 141,2 p., 3. Simone Tempestini 133,8 p., 4. Sebastian Barbu 105,4 p., 5. Bogdan Marisca 53,6 p., 6. Constantin Aur 48 p., 7. Cristian Dolofan 36,8 p., 8. Andrei Girtofan 28,8 p., 9. Adrian Raspopa 27 p., 10. Calin Bucur 19 p.

Urmatoarea runda este programata pentru perioada 6-7 septembrie la Iasi.

Sursa: FRAS
Credit foto: RallyPhoto.ro

Distribuie acest articol!