Formula 1, Marea Britanie 2019: Hamilton scrie istorie la Silverstone
14.07.2019
        
Distribuie acest articol!   

Ca in mai toate cursele din acest sezon, si la Silverstone duelul a fost dominat de Mercedes, care si-a plasat cei doi piloti in frunte, la o distanta fara emotii fata de “restul lumii”. Valtteri Bottas a plecat din pole, insa invingatorul avea sa fie Lewis Hamilton.

Daca nu a putut trece de Bottas in duel direct pe pista, Hamilton a facut-o apeland la strategia schimbului de pneuri si beneficiind de introducerea satefty car-ului. Prin aceasta victorie, Hamilton devine cel mai titrat castigator al cursei din Marea Britanie, cu nu mai putin de sase reusite.

Dominatia Mercedes nu a privat cursa de spectacol! Cel mai disputat a fost duelul Red Bull – Ferrari, care a culminat cu un contact Vettel – Verstappen. A fost cel mai controversat moment al cursei, in urma caruia Vettel a fost nevoit sa intre la boxe, pentru a schimba “nasul” masinii, fiind astfel retrogradat pana pe ultima pozitie. In plus, a primit si o penalizare cu 10 secunde.

Remarcabila si evolutia celuilalt pilot Ferrari, Charles Leclerc, care a rezistat eroic in fata atacurilor lui Max Verstappen si in cele din urma a adus Scuderiei un nesperat podium.

Evident, liderii celor doua clasamente raman aceiasi si dupa aceasta cursa: Lewis Hamilton, respectiv Mercedes.

Urmatoarea cursa este programata pe 28 iulie, in Germania, la Hockenheim.

Distribuie acest articol!