Jean-Eric Vergne si DS Techeetah sunt campionii sezonului 2018-2019 din Formula E
16.07.2019
        
Distribuie acest articol!   

La sfarsitul saptamanii trecute s-a incheiat inca un sezon din relativ noua competitie de monoposturi Formula E. Este vorba de un campionat de monoposturi propulsate pur electric, ale carui ”E-Prix”-uri se disputa exclusiv pe circuite stradale si care se vrea a fi versiunea electrificata a Formulei 1.

Desi a ocupat doar locul 7 in ultima cursa a sezonului, cea de la New York, Jean-Eric Vergne a reusit sa isi apere titlul la piloti. Inceputul de sezon a fost mai dificil pentru pilotul francez, insa a reusit sa revina si sa domine a doua parte a sezonului.

Pentru al doilea an consecutiv, asadar, Vergne este campionul pilotilor din Formula 1, cu un avans de 25 de puncte fata de Buemi si de 28 de puncte fata de Grassi. La echipe, DS Techeetah a cucerit titlul cu 19 puncte in fata lui Audi Abt si cu 32 fata de Virgin Audi.

Noul sezon 2019-2020 va avea 14 curse, in 12 orase. Va debuta la finele lui noiembrie, cu doua curse la Riad, in Arabia Saudita, iar ultimele doua se vor disputa pe final de iulie 2020, la Londra.

Distribuie acest articol!