Mercedes sarbatoreste 125 de ani de la prima cursa auto

27 iulie 2019In acest week-end, in cursa de Formula 1 de la Hockenheim, monoposturile Mercedes vor avea un look special. Partea frontala va fi vopsita cu alb, iar logo-ul Mercedes-Benz va fi unul retro. Astfel, constrctorul german celebreaza implinirea a 125 de ani de la prima cursa automobilistica.

Putini stiu ca, la inceputul secolului trecut, automobilele de curse trebuiau sa poarte culoarea nationala atribuita: albastru pentru Franta, rosu pentru Italia si verde pentru Marea Britanie. Masinile germane trebuiau sa fie albe. In 1934, insa, la o cursa, un Mercedes-Benz W 25 depasea greutatea maxima, fixata la 750 kg. Pentru a fi admisa la start, echipa a decis sa usureze automobilul prin razuirea stratului de vopsea. Astfel, automobilul a concurat cu o caroserie argintie, metalica. Mercedes a pastrat de atunci acest concept si asa s-a nascut supranumele „sagetile argintii” pentru bolizii de curse Mercedes.

La Hockenheim, in acest weekend, Mercedes afiseaza cele doua culori, cu partea din fata a masinii alba, iar cea din spate argintie. Mai multi sponsori au acceptat ca logo-urile lor sa fie afisate in stil retro.

Aceste culori marcheaza implinirea a 125 de ani de la nasterea sportului cu motor: Paris – Rouen, prima cursa din istoria automobilului, a avut loc in 22 iulie 1894.

„In 1894, prima cursa auto s-a desfasurat de la Paris la Rouen si masina victorioasa a folosit un motor conceput de Gottlieb Daimler. A fost inceputul unei mari traditii in sportul cu motor, care a continuat pana in prezent si suntem foarte mandri ca scriem cel mai nou capitol al acestei legende”, a declarat Toto Wolff, seful Mercedes Motorsport.

Mercedes va disputa duminica cursa cu numarul 200 in F1, cu propria echipa. Constructorul va fi si sponsorul Marelui Premiu al Germaniei.