Red Bull si-a imbunatatit recordul de pit stop
31.07.2019
        
Distribuie acest articol!   

Red Bull Racing isi dovedeste inca odata suprematia in ceea ce priveste pit stop-urile din Formula 1: a corectat de doua ori recordul, intr-un interval de doua saptamani!

Pe tot parcurusul sezonului actual, echipa Red Bull Racing a reusit sa fie in top in ceea ce priveste rapiditatea pit stop-urilor. In cursele de la Monaco si Silverstone, Max Verstappen a reusit sa castige pozitii in fata adversarilor chiar pe linia boxelor. Tot in cursa de la Silverstone, echipa a reusit stabilirea unui nou record de 1,91 secunde pentru schimbarea rotilor monopostului pilotat de Pierre Gasly.

Duminica trecuta, Marele Premiu al Germaniei, o cursa desfasurata preponderent pe ploaie si plina de rasturnari de situatie, a adus si o noua imbunatatire a performantei echipei Red Bull Racing. Aceasta a reusit sa isi amelioreze performanta din etapa precedenta: in turul 46, la ultimul pit stop al lui Max Verstappen, din totalul de 5 opriri, a fost stabilit un nou record pentru cea mai scurta oprire la boxe, schimbarea rotilor facundu-se in doar 1,88 secunde!

In mod ironic, la polul opus, in cursa din Germania, s-a aflat echipa Mercedes, liderul la zi si marele favorit din Formula 1. In chiar cursa in care a fost sponsor principal si a aniversat 125 de ani de motorsport, team-ul german a reusit o contraperformanta de-a dreptul rusinoasa. Parca dorind sa ne arate cat dura un pit-stop acum 125 de ani,  Hamilton a fost blocat la boxe… 50 de secunde!

Alex URSULESCU

Distribuie acest articol!