WRC, Raliul Germaniei 2019: Victorie Ott Tänak si podium integral Toyota
25.08.2019
        
Distribuie acest articol!   

Ott Tänak a reusit, in Germania, a patra victorie in ultimele cinci etape, distantandu-se in fruntea ierarhiei pilotilor din WRC. Aceasta este a treia victorie consecutiva a estonianului, in Germania. Pentru Toyota, Raliul Germaniei a fost o etapa de vis, la finalul careia a monopolizat podiumul.

Tänak a inceput raliul in forta, singurul care a reusit sa ii tina piept, intr-o oarecare masura, fiind Thierry Neuville. Duelul celor doi s-a incheiat sambata, pe PS 13, cand Neuville a avut o pana care l-a scos din lupta pentru suprematie.

Ramas fara rival, Tänak a gestionat exemplar ultima parte a raliului, reusind a 11-a victorie din cariera. Cat despre Toyota, cu ceilalti doi piloti completand podiumul (Meeke pe 2 si Latvala pe 3), bifeaza cea mai buna performanta de la revenirea in Mondialul de raliuri. In plus, reuseste sa se apropie la doar 8 puncte de liderul constrctorilor, Hyundai. Cel mai bine clasat pilot al coreenilor a fost Sordo, pe locul 4, in timp ce Neuville si Mikkelsen au terminat pe 5 si 6.

La WRC2 s-a impus cehul Jan Kocpekcy (Skoda), care pune astfel capat unei serii de patru succese semnate Kalle Rovenperä.

In campionat, Tänak are 35 puncte avans fata de Neuville si 42 inaintea lui Ogier, care a pierdut un loc.

Urmatoarea etapa din WRC se va desfasura in perioada 12-15 septembrie, in Turcia.

Distribuie acest articol!