Formula 1, Ungaria 2019: Lectie de urmarire, predata de Hamilton
04.08.2019
        
Distribuie acest articol!   

Max Verstappen a confirmat si in Ungaria forma buna a celor de la Red Bull si a demonstrat ca performanta din cursa precedenta nu a fost tocmai una conjuncturala. Victoria, insa, i-a apartinut de aceasta data lui Hamilton.

In calificari, pilotul Red Bull a reusit primul sau pole position din F1 si un nou record de pista pe Hungaroring, in timp ce Hamilton s-a clasat abia al treilea, in spatele lui Bottas.

Capul de afis al cursei de pe Hungaroring l-a constituit duelul pentru suprematie, dintre Verstappen si Hamilton. Un duel cu suspans pana spre final, cand britanicul si-a concretizat urmarirea ca la carte si a trecut in frunte, in timp ce Verstappen a trebuit sa se multumeasca pe a doua treapta a podiumului si cu un nou record al circuitului, stabilit chiar pe final, cand a trecut pe pneuri soft, special pentru punctul suplimentar acordat pentru acest record.

Atat Verstappen cat si Hamilton au pornit in cursa pe ceea ce parea o strategie identica cu o singura oprire medium-hard, Hamilton oprind prima oara cu sase tururi mai tarziu decat Verstappen. Nereusind sa treaca de Verstappen, Mercedes i-a cerut lui Hamilton sa mai opreasca odata pentru a trece inapoi pe medium, ceea ce s-a dovedit o miscare castigatoare.

Plecati de pe locurile 4 si 5, Charles Leclerc si Sebastian Vettel au terminat pe 3 si 4, insa cu Vettel pe podium, dupa ce germanul si-a depasit coechipierul chiar pe final de cursa.

Clasament piloti: 1. L. Hamilton 250 p., 2. V. Bottas 188 p., 3. M. Verstappen 181 p.

Clasament constructori: 1. Mercedes 438 p., 2. Ferrari 288 p., 3. Red Bull-Honda 244 p.

Formula 1 intra in vacanta de vara, urmatoarea cursa fiind programata pe 1 septembrie, la Spa, in Belgia.

Distribuie acest articol!