Seminar de motorsport engineering, in premiera in Romania
22.08.2019
        
Distribuie acest articol!   

Prietenul si colaboratorul nostru Andrei Filep propune un inedit seminar de motorsport engineering, adresat atat celor implicati activ in motorsport, precum si studentilor in inginerie dornici sa urmeze o cariera in domeniul competitiilor motorizate. Dupa mai multe prezentari efectuate in cadrul Professional Motorsport World la Köln si la diverse echipe de curse, acest seminar este prezentat in premiera in Romania, fiind expus in limba romana.

Sportul cu motor este, pe langa latura sportiva, un domeniu de inalta excelenta tehnica care cere dedicatia totala de la tehnicienii si inginerii implicati. Acest seminar de doua zile ofera o ampla descriere a cunostiintelor practice necesare pentru a concura cu succes. Continutul seminarului vizeaza sa ofere participantilor proceduri practice comune in sportul cu motor la nivel de top.

Andrei Filep este absolvent al Facultatii de Mecanica din Timisoara. Dupa stagii de practica in cadrul grupului de firme Temeco – Procar Timisoara, timp in care a fost implicat in Cupa Nova si a avut posibilitatea sa priveasca peste umerii inginerilor de la echipa de uzina Dacia, si-a continuat parcursul profesional la Continental, apoi la Audi.

In tot acest timp, pe langa activitatea de zi cu zi in cadrul dezvoltarii de suspensii, a participat la proiecte de motorsport conexe, respectiv a infiintat o firma proprie de inginerie in motorsport, oferind consultanta in prepararea vehiculelor pentru curse si in pregatirea curselor in sine.

Andrei a cunoscut succesul alaturi de Audi Sport Italia (Superstars si Italian GT), Kristoffersson Motorsport (STCC), Abt Sportsline (Bentley GT3 in ADAC GT Masters si 24H Nürburgring), Land Motorsport (GT Masters, 24H Nürburgring, 24H Spa), Racing Team Nederland (Superseason FIA WEC 2018/2019), Car Collection (24H Nürburgring 2019).

Continutul seminarului abordeaza diverse aspecte specifice domeniului, ca de pilda structura unei echipe de competitii, munca cu piloti, management, mecanici, pregatirea unei curse/unui test, track walk, regulamente, strategie, comunicarea (radio), rolul esential al anvelopei de curse, transfer de mase, setup (influenta arcurilor, barelor stabilizatoare, cinematica, aerodinamica, amortizoare, bump rubbers & packers), proceduri de setup, schimbarea conditiilor meteo (ce e de facut?), analiza datelor si ajustarea vehiculului, etc.

Urmatorul seminar este programat pe 16-17 noiembrie 2019 (doua module a cate 8 ore), alternativ pe 11-12 ianuarie 2020. Pretul seminarului este de 500 de euro.

Participantii sunt incurajati sa vina cu laptop si sa trimita, in prealabil, diverse probleme de care se lovesc, astfel incat acestea sa poata fi discutate in cadrul seminarului.. Un stick USB cu prezentarea seminarului va fi oferit alaturi de toate tabelele de calcul Excel relevante.

Inscrierea la seminar este de preferat sa se faca prin e-mail la andrei.filep@gmail.com. Inscrierea prin telefon se poate face la +49 160 91129831. Seminarul este limitat la maxim 25 de persoane si se aplica ordinea “primul venit, primul servit”, conform datei la care suma completa a fost receptionata in cont. Plata in avans este obligatorie pentru inscrierea la seminar.

Distribuie acest articol!