Pret record pentru un monopost Williams pilotat de Nigel Mansell, in 1992
12.08.2019
        
Distribuie acest articol!   

Un monopost Williams de Formula 1, cu care britanicul Nigel Mansell a concurat in sezonul 1992, a stabilit un nou record de pret, in cadrul traditionalei licitatii Bonhams, de anul acesta, de la Goodwood Festival of Speed.

Oarecum surprinzator, anul acesta au fost tranzactionate doar 41 dintre cele 83 de automobile scoase la licitatie. Vedeta a fost sasiul cu numarul 08 al modelului Williams-Renault FW14B. Pretul cu care a fost adjudecat, de 3.377.878 dolari, este un record mondial in materie, pentru un monopost Williams de F1.

Exemplarul, care poarta numarul de concurs 5, s-a impus in primele cinci curse din sezonul 1992, avandu-l la comenzi pe britanicul Nigel Masell. Dupa inca alte doua curse in care a fost pilotat de acelasi Mansell, monopostul a fost transferat celuilalt pilot Williams, Ricardo Patrese.

Mansell a devenit campion mondial al sezonului 1992 in F1, iar monopostul Williams vopsit in albastru si galben a devenit emblematic pentru acea perioada din Marele Circ. Remarcabil este si faptul ca acest model este primul dintre cele desenate de Adrian Newey si care s-au impus in Campionatul Mondial de Formula 1.

Distribuie acest articol!