Formula 1, Rusia 2019: Mercedes ramane neinvinsa la Soci
29.09.2019
        
Distribuie acest articol!   

Cu Leclerc in pole, se parea ca revirimentul Ferrari, inregistrat in ultimele curse, va continua si la Soci, in Marele Premiu al Rusiei. Nu a fost sa fie, Mercedes reusind sa bifeze, in cele din urma, o nesperata dubla, cu Hamilton invingator, in timp ce Scuderia a trebuit sa se multumeasca cu Leclerc pe treapta a treia a podiumului.

Startul i-a apartinut lui Vettel, care, de pe pozitia a treia pe grila, a trecut de Hamilton si de Leclerc, instalandu-se la conducere. Ceea ce parea a fi o revenire spectaculoasa a germanului de la Ferrari, s-a dovedi a fi un foc de paie, pentru ca Sebastian Vettel s-a vazut nevoit sa abandoneze, din motive tehnice, la doar cateva tururi dupa trecerea pe la boxe.

Abandonul lui Vettel a fost punctul culminant, marcand inceputul caderii Ferrari in aceasta cursa. Mercedes a controlat tactic duelul de pe pista, Hamilton reusind sa treaca de Leclerc pe perioada de Virtual Safety Car, iar monegascul nu a mai reusit sa revina.

Asadar, Mercedes a ramas neinvinsa in Rusia, trecandu-si in cont toate cursele de cand F1 a venit pe circuitul de la Soci, in 2014.

Clasament piloti: 1. L. Hamilton 322 p., 2. V. Bottas 249 p., 3. C. Leclerc 215 p.

Clasament constructori: 1. Mercedes 571 p., 2. Ferrari 409 p., 3. Red Bull-Honda 311 p.

Urmatoarea cursa este programata pe 13 octombrie, in Japonia.

Distribuie acest articol!