Fara „miracole” pentru Schumacher
21.10.2019
        
Distribuie acest articol!   

La inceputul lui septembrie, o publicatie din Franta a dezvaluit ca Michael Schumacher ar urma un tratament la Paris. Campionul mondial de Formula 1, grav ranit in urma unui accident de schi petrecut pe 29 decembrie 2013, ar fi primit perfuzii cu celule stem.

In ultima vreme au circulat numeroase zvonuri referitoare la acest tratament, realizat de profesorul Philippe Menasché, pionier al acestei tehnici, si de echipa sa. Tratamentul permite o actiune antiinflamatoare in intreg organismul, dar medicul a tinut sa precizeze ca acest protocol nu ofera nicio certitudine. „Nu am competente si in miracole”, a declarat profesorul Menasché cotidianului italian La Repubblica.

Nu a fost dezvaluit niciun detaliu cu privire la starea de sanatate a lui Michael Schumacher si nici despre tratamentul pe care l-ar fi urmat, iar profesorul Menasché a tinut sa dezminta orice protocol experimental. „Eu si echipa mea nu facem experimente, un termen abominabil care nu corespunde cu viziunea profesionista a medicinei”, a precizat acesta. „Da, am fost primul care am facut grefe cu celule stem pe inima, dar ciclul de incercari clinice s-a terminat in urma cu doi ani. Am facut progrese imense in 20 de ani, dar adevarul este ca stim inca putine lucruri”.

Distribuie acest articol!