Formula 1, Mexic 2019: victorie pentru Hamilton, dar deznodamant amanat in privinta titlului
27.10.2019
        
Distribuie acest articol!   

Chiar daca Hamilton s-a impus in Mexic, deznodamantul in privinta titlului suprem la piloti a fost amanat. Diferenta dintre britanic si urmatorul clasat nu a fost suficienta pentru ca Lewis sa fie, matematic, deja campion.

Marele perdant al cursei din Mexico City a fost insa Max Verstappen, care a obtinut pole position, pentru ca mai apoi sa fie retrogradat cu trei pozitii pe grila de start, pentru ca nu a incetinit pe o portiune de steag galben, chiar la finalul calificarilor. In primele tururi din cursa, olandezul a retrogradat pe ultima pozitie, in urma unei pene, iar recuperarea nu i-a permis mai mult de pozitia a sasea.

Chiar daca au plecat de pe prima linie a grilei de start, cei doi piloti Ferrari nu au reusit sa-si conserve avantajul in fata rivalilor de la Mercedes. Strategia mai putin inspirata si micile greseli, inclusiv la schimbul de pneuri, au facut, in cele din urma, diferenta.

Plecat din pole position, Charles Leclerc a terminat abia al patrulea, in vreme ce Vettel si-a conservat pozitia de pe grila, terminand al doilea.

Pentru Hamilton a fost o cursa perfecta, cu o strategie perfecta – o singura oprire la boxe. Britanicul a reusit astfel al 100-lea succes pentru Mercedes in Marele circ. Insa clasarea coechiperului sau, Valtteri Bottas, pe a treia treapta a podiumului, a amanat deznodamantul in duelul pentru titlul pilotilor cu cel putin o saptamana.

Clasamentul piloti: 1. Lewis Hamilton 363 p., 2. Valtteri Bottas 289 p., 3. Charles Leclerc 236 p.

Clasament constructori: 1. Mercedes 652 p, 2. Ferrari 466 p., 3. Red Bull-Honda 341.

Urmatoarea cursa se va disputa peste doar o saptamana, in SUA, la Austin.

Distribuie acest articol!