Formula 1, Brazilia 2019: Spectacol total, intr-o cursa fara o miza prea mare!
17.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

Cu ambele titluri supreme deja adjudecate, penultima cursa a sezonului, cea din Brazilia, a contat doar pentru palmares si statistici. Chiar si asa, a fost o cursa cat se poate de disputata, cu mult spectacol!

Red Bull a reusit o cursa excelenta si a fost la un pas sa isi claseze ambii piloti pe podium. Olandezul Max Verstappen a facut o demonstratie de forta, cu al doilea pole position din cariera si duel castigat in fata campionului Hamilton! Olandezul si-a trecut in cont a opta victorie din cariera si a treia din actualul sezon.

In schimb, cei de la Mercedes au avut o cursa dificila: Hamilton a acuzat lipsa de putere, iar Bottas s-a vazut nevoit sa abandoneze, din motive tehnice, in ultima treime a cursei. Pe final de cursa, Hamilton a fost angajat intr-un duel cu Alexander Albon, un moment controversat, in urma caruia pilotul Red Bull a fost acrosat de britanic si a retrogradat in pluton. Hamilton a trebuit sa se multumeasca pe pozitia a treia, sub rezerva unei investigatii dupa cursa.

Cel care a profitat de pe urma acestui moment a fost Pierre Gasly, care „s-a strecurat” pe a doua treapta a podiumului, o performanta uriasa pentru a doua echipa a celor de la Red Bull. Francezul a reusit astfel cea mai buna performanta a sa in Marele Circ.

Insa momentul zilei l-au furnizat cei de la Ferrari, cu doar cateva tururi inainte de final, atunci cand un duel strans intre Leclerc si Vettel, intr-un moment in care ocupau locurile 4 si 5, s-a soldat cu un contact, in urma caruia ambii au fost nevoiti sa abandoneze, cu monoposturile avariate.

Clasamentul piloti: 1. Lewis Hamilton 387 p., 2. Valtteri Bottas 314 p., 3. Max Verstappen 260 p.

Clasament constructori: 1. Mercedes 701 p., 2. Ferrari 479 p., 3. Red Bull-Honda 391 p.

Ultima cursa a sezonului 2019 se va disputa pe 1 decembrie, la Abu Dhabi.


UPDATE: Dupa cursa, Lewis Hamilton a fost penalizat cu cinci secunde si a terminat pe locul al saptelea. Astfel, Carlos Sainz (McLaren) a ocupat a treia pozitie a podiumului, o performanta deosebita, avand in vedere ca a pornit in cursa de pe ultimul loc.

Distribuie acest articol!