Formula 1, SUA 2019: Hamilton, campion mondial pentru a sasea oara!
03.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

Un nou weekend perfect pentru Mercedes, care a bifat o noua dubla, de data aceasta in Statele Unite. Valtteri Bottas a obtinut pole position cu un nou record pe un tur de circuit, iar mai apoi s-a impus in cursa. Insuficient, insa, pentru a-i sta in cale coechipierului sau de la Mercedes: clasat al doilea la Austin, Lewis Hamilton a acumulat suficiente puncte pentru a-si adjudeca titlul suprem al pilotilor.

Pilotii Mercedes au dominat fara drept de apel cursa din SUA, incheiata cu succesul lui Bottas, la capatul unui duel frumos cu Hamilton. In cele din urma, strategia finlandezului, cu doua opriri la boxe, s-a dovedit a fi mai inspirata. Singurul care a reusit sa tina ritmul cu cei doi a fost Max Verstappen, care a completat podiumul.

Din pacate, replica Ferrari a fost si de aceasta data sub asteptari: Vettel a abandonat cu suspensia spate avariata, iar Leclerc a terminat al patrulea, la mare distanta in spatele lui Verstappen.

Asadar, Lewis Hamilton si-a trecut in cont cea de-a sasea coroana cu lauri si, cu siguranta, anul viitor va incerca sa egaleze recordul lui Michael Schumacher!

Clasamentul piloti: 1. Lewis Hamilton 381 p., 2. Valtteri Bottas 314 p., 3. Charles Leclerc 249 p.

Clasament constructori: 1. Mercedes 695 p, 2. Ferrari 479 p., 3. Red Bull-Honda 366 p.

Sezonul 2019 mai are in calendar inca doua curse, urmatoarea fiind programata pe 17 noiembrie, in Brazilia.

Distribuie acest articol!