Peugeot revine in cursele de anduranta, cu un hypercar
20.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

Peugeot Sport si-a anuntat oficial intoarcerea in cursele de anduranta, din 2022. Constructorul francez a confirmat ca va participa la viitoarea categorie „hypercars” a Campionatului Mondial FIA WEC.

Noua categorie a fost conceputa pentru a opri declinul in ceea ce priveste numarul de participanti de top in categoria LMP1, unde actualmente a ramas o singura echipa de uzina, Toyota. De asemenea, exista promisiunea scaderii costurilor pentru constructori. Noutatea va fi introdusa in sezonul 2020-2021, cand fanii vor savura deluri intre nume grele, precum Toyota, Aston Martin si, probabil, Lamborghini.

Peugeot a anuntat ca va fi gata in 2022, urmand sa ia startul din nou la una dintre cursele cele mai celebre, cea de 24 de ore de la Le Mans, in 2023. Pana atunci insa, Peugeot ne da un prim rendez-vous la inceputul lui 2020, cand va prezenta mai multe informatii despre proiectul sau si despre monopostul care va fi echipat cu o motorizare hibrida. Un aspect important, pentru ca va servi la promovarea modelelor de serie electrificate.

Intr-un comunicat de presa, Jean Philippe Imparato, vicepresedinte executiv la Peugeot, a declarat: „Evolutia WEC corespunde astazi tranzitiei pe care noi o traim cu electrificarea gamei noastre si lansarea pe piata de produse electrificate de inalta performanta, prefigurate de Concept 508 Peugeot Sport Engineered si dezvoltate de PSA Motorsport”. Modelul 508 PSE (foto) este echipat intr-adevar cu o motorizare hibrid reincarcabila, ce dezvolta in jur de 350 CP. O versiune de serie a fost confirmata pentru 2020.

Peugeot a renuntat la ultimul sau program de anduranta la inceputul lui 2012, cu modelul 908 diesel, invingator in cursa de 24 de ore de la Le Mans, in 2009.

Distribuie acest articol!