WRC, Raliul Australiei 2019: Incendiile de vegetatie au determinat anularea ultimei runde
13.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

Raliul Australiei nu va mai avea loc in acest week-end, din cauza incendiilor forestiere din sudul tarii. A fost decretata starea de urgenta, iar organizatorii au considerat ca se impune anularea evenimentului, pentru a proteja cele 1.000 de persoane care urmau sa se deplaseze in regiune.

„In interesul si pentru securitatea tuturor persoanelor implicate in acest raliu si, bineinteles, pentru comunitate in sensul larg, organizarea acestui raliu a fost anulata”, a declarat Andrew Papadopoulois, presedintele comitetului de organizare. „Gandurile noastre sunt alaturi de locuitorii din New South Wales si multumim comunitatii noastre pentru sustinere si intelegere”.

Prin anularea Raliului Australiei, Hyundai devine campion mondial 2019 la constructori, cu 18 puncte avans fata de Toyota. Citroën este clasat al treilea, in fata lui Ford M-Sport.

Hyundai obtine primul sau titlu in campionatul mondial de raliuri, la capatul celui de-al saselea sezon in care a luat startul in aceasta competitie, dupa ce a ocupat locul al doilea in ultimele trei sezoane, de fiecare data in spatele unui alt rival. Volkswagen a obtinut patru titluri la rand, intre 2013 si 2016, apoi a fost randul celor de la Ford M-Sport si Toyota sa triumfe.

Ott Tänak si-a adjudecat titlul la piloti inca din runda precedenta, Raliul Cataloniei. Pilotul Toyota a terminat sezonul cu 36 de puncte avans fata de Thierry Neuville ( Hyundai) si cu 46 in fata lui Sébastien Ogier, care ramane cu sase titluri, patru cu Volkswagen si doua cu Ford M-Sport. Francezul s-a intors la Citroën, in acest an. Tänak a oprit astfel seria de 15 titluri repurtate de piloti francezi (reamintim, Sébastien Loeb a castigat noua titluri, din 2004 pana in 2012).

Distribuie acest articol!