BMW M4 GT3 va ajunge pe circuite în 2022, pentru segmentul Customer Racing
11.12.2019
        
Distribuie acest articol!   

Portofoliul de produse pentru cursele de client din programul BMW M Motorsport va avea un nou vârf de gamă. Din sezonul 2022, piloţii privaţi şi echipele private de pe mapamond va avea ocazia de a lupta pentru victorii şi titluri cu un model GT3 bazat de viitoarea generaţie BMW M4. Modelul BMW M4 GT3 va fi noul avanpost în oferta pentru curse de client.

Maşina de curse este în dezvoltare de mai multe luni şi va trece printr-o testare intensivă pe parcursul anului următor. BMW M4 GT3 va fi succesorul BMW M6 GT3, care a fost în acţiune în întreaga lume din 2016 şi a adus victorii în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia), Cupa Mondială FIA GT de la Macao (China) şi în numeroase competiţii internaţionale.

Modelul de serie BMW M4, care formează baza pentru BMW M4 GT3, este propulsat de un motor cu şase cilindri, cu tehnologie BMW M TwinPower Turbo Technology, care oferă peste 500 CP. Motorul şi şasiul modelului de serie reprezintă baza perfectă pentru dezvoltarea versiunii de curse GT3. Ţinând cont de acest obiectiv, inginerii BMW M au construit un motor – S58 – care poartă caracteristici impresionante de propulsie, livrare explozivă a puterii şi gene de motorsport care pot fu experimentate şi departe de circuit.

În timp ce sezonul 2020 va fi unul de dezvoltare şi testare, teste regulate în condiţii de cursă sunt planificate pentru 2021.

Sursa: comunicat de presă BMW Group România

Distribuie acest articol!