Coronavirus: echipele de Formula 1 vor produce material medical
30.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

Șapte echipe de Formula 1 s-au asociat în cadrul Projet Pitlane, cu scopul de a produce material medical și a oferi ajutor în lupta contra noului coronavirus.

Pentru a lupta cu pandemia de coronavirus (COVID-19), guvernul britanic a solicitat companiilor din diferite domenii să își aducă aportul la susținerea sectorului medical. Echipele de Formula 1 care au sediul în Regatul Unit nu au întârziat să răspundă la acest apel. Așa a luat naștere Projet Pitlane, prin care și-au pus la dispoziție capacitățile de proiectare și unitățile productive.

Mercedes, Red Bull, McLaren, Renault, Racing Point, Haas și Williams s-au unit în cadrul acestui proiect, prin care și-au propus să producă echipamente medicale. De altfel, unele dintre echipe au mai avut diverse colaborări cu industria medicală, în domeniul tehnologiei avansate.

”Formula 1 are capacitatea unică de a răspunde rapid la cerințele tehnice și tehnologice, ceea ce permite asociației să ajute inițiativele industriei într-un sens mai larg”, se precizează într-un comunicat de presă.

La rândul lor, cei de la Ferrari doresc să contribuie la producția de ventilatoare pentru spitale. De altfel, întreaga industrie auto pune umărul la efortul global de combatere a noului cornavirus, mai mulți constructori urmând să fabrice echipament medical, de la aparate de ventilat până la măști de protecție.

Distribuie acest articol!