Prima imagine cu BMW iX3 de serie
08.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

BMW a strecurat, discret, o imagine cu versiunea de serie a viitorului său SUV elctric iX3, cu ocazia Salonului de la Geneva. După cum se poate vedea, versiunea pregătită de producție este foarte apropiată de concept.

Un observator atent poate remarca un model inedit, în imaginile difuzate cu ocazia prezentării BMW i4. Iar în timpul discursului președintelui Oliver Zipse, la un moment dat, pe fundal, apare o imagine cu versiunea de serie a viitorului BMW iX3, varianta electrică a lui X3.

Designul este aparent fără surprize, foarte apropiat de cel de la conceptul care a anticipat acest model. Doar jantele au un alt design, specific modelelor electrice. Desigur, din rațiuni de aerodinamică. Identitatea vizuală a variantei electrice este asigurată la exterior și de o serie de detalii tipice, precum calandrul ”plin” sau amplasarea prizei de reîncărcare.

iX3 se va asambla în China, de unde va fi importat în Europa. Prețul avansat în presa germană este de circa 70.000 de euro, deci echivalent al unui X5 termic. Desigur, rămân de văzut și datele din fișa tehnică, în materie de baterie și încărcare, care pot influența destul de mult prețul. Zvonurile vorbesc despre 250 CP și tracțiune pe puntea spate, cu o autonomie (WLTP) de până la 450 km.

Prezentarea oficială este prevăzută în a doua parte a anului 2020. Primele livrări nu se vor face mai devreme de începutul anului 2021.

Distribuie acest articol!