BMW iX3 Concept - start pentru noua generatie electrica BMW
25.04.2018
        
Distribuie acest articol!   

BMW iX3 Concept, prezentat in premiera, zilele acestea, la Auto China 2018 de la Beijing, ofera o avanpremiera a extinderii portofoliului de modele BMW in segmentul electric. BMW iX3 Concept joaca un rol-cheie ca ilustrare a noii abordari BMW Group de a integra sisteme de propulsie pur electric si plug-in hybrid consecvent, la nivelul intregii game de modele. In acest sens, obiectivul BMW Group este realizarea unor arhitecturi flexibile care sa permita integrarea oricarui sistem de propulsie – conventional, hibrid sau electric, pe aceeasi linie de fabricatie, cu flexiblitate maxima de reglare a produtiei in functie de cerereile pietei.

BMW iX3 Concept foloseste cea de-a cincea generatie a tehnologiei BMW eDrive. Un avantaj-cheie al acestei tehnologii de propulsie electrica a viitorului este reunirea motorului electric, a transmisiei si a electronicii de putere intr-o unitate noua, distincta. In plus, a cincea generatie a sistemului de propulsie electrica include si baterii noi si mai puternice. Acest pachet nou de tehnologie aduce progrese considerabile in ceea ce priveste caracteristicile de performanta, autonomia, masa, volumul si flexibilitatea – si isi va face debutul odata cu versiunea de serie BMW iX3.

Transferul tehnologiei trenului de rulare, dezvoltata initial pentru automobilele BMW i, catre masinile brandurilor traditionale BMW Group intra intr-o noua dimensiune. In viitor, automobilele complet electrificate ale marcii principale vor purta logo-ul brandului BMW i. Tehnologia BMW eDrive de astazi face parte deja din sistemul de propulsie plug-in hybrid utilizat de modelele BMW iPerformance si MINI Cooper S E Countryman ALL4.

BMW iX3 Concept reprezinta urmatoarea etapa de dezvoltare a acestei tehnologii si ofera mobilitate pur electrica. Viitoarea versiune de serie a modelului SAV cu propulsie electrica va beneficia si de dezvoltarile tehnologice pregatite pentru BMW iNext, model care urmeaza sa debuteze in 2021.

BMW iX3 Concept deschide un nou capitol, ca primul model pur electric al marcii BMW. Versiunea motorului electric de generatia a cincea dezvoltata pentru acest model genereaza o putere maxima de peste 200 kW/270 CP. De asemenea specifica modelului, bateria de inalta tensiune are o capacitate neta de peste 70 kWh, ceea ce este suficient pentru a oferi acestui SAV electric o autonomie de peste 400 km in ciclul WLTP.

O alta caracteristica a bateriei de inalta tensiune dezvoltata pentru a cincea generatie a tehnologiei eDrive este capacitatea sa de incarcare optimizata. Sistemul de stocare a energiei are o unitate de control a incarcarii nou dezvoltata si este conceput sa fie conectat la statiile de incarcare rapida cu puteri de pana la 150 kW. Bateria de inalta tensiune poate fi incarcata in doar 30 de minute de la una dintre aceste statii.

Distribuie acest articol!