Viitorul model Alfa Romeo de intrare în gamă va fi un B-SUV, posibil pe platforma CMP de la PSA
25.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

După apariția SUV-ului Tonale, care va înlocui modelul Giulietta, următoarea noutate în gama Alfa Romeo ar trebui să fie un B-SUV. Noua generație de SUV-uri ale Grupului FCA va folosi o platformă comună, iar zvonurile vorbesc despre modele similare și în gamă la Jeep, FIAT și Lancia.

Dacă planul industrial prezentat de Alfa Romeo în octombrie anul trecut va fi respectat, după 2021 este prevăzută apariția unui SUV de clasă B (cu o lungime de 4,10-4,15 metri). Acesta ar urma să fie noul model de intrare în gamă și ar trebui să aducă mult așteptatul impuls la vânzări, în special în Europa. Noul SUV va fi, de asemenea, primul model Alfa Romeo 100% electric (Tonale va fi plugin hybrid, iar Giulia și Stelvio vor avea propulsie mild hybrid).

Noul B-SUV de la Alfa Romeo are în spate un proiect complex al Grupului FCA. Dezvoltarea acestui model vizează introducerea unui astfel de model la mai multe mărci. Este o strategie multi-brand care va permite, bineînțeles, reducerea la minimum a costurilor de proiectare și producție.

Va fi cel mai mic model din gamă atât la Alfa Romeo cât și la Jeep și este singura noutate comună confirmată oficial în ultima actualizare a planului industrial.

Se pare că și FIAT va avea propriul B-SUV, inspirat de Centoventi Concept. Prototipul prezentat anul trecut ar trebui să stea la baza a cel puțin patru modele FIAT. FCA are planuri mari și pentru Lancia, brand care a rămas cu un singur model în ofertă, Ypsilon, care se vinde (bine, ce-i drept) doar în Italia. Cu noul B-SUV, Lancia va încerca o revenire pe piețele europene.

Este puțin probabil ca FCA să folosească la aceste modele mecanica existentă deja la modele sale compacte precum Jeep Renegade și FIAT 500X, având în vedere vechimea lor.

Pe de altă parte, mare parte din proiectele FCA depind de fuziunea cu PSA, care ar trebui să se finalizeze până la sfârșitul acestui an. Această mișcare ar pune pe tavă mărcilor FCA baza tehnică pentru noile modele.

Zvonurile vehiculate în ultimele luni susțin că noul B-SUV Alfa Romeo, ca și celelalte modele ale mărcilor FCA din această categorie, dacă vor obține undă verde pentru producției, vor folosi platforma CMP a Grupului PSA. Aceasta este deja folosită la noua generație de modele de categorie mică – Peugeot 208, Opel Corsa și Peugeot 2008 și permite inclusiv versiuni 100% electrice.

Distribuie acest articol!