Volkswagen Tiguan 3 - când apare și cum va fi
08.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

În timp ce pe piață este așteptat debutul comercial al versiunii facelift de la actuala generație Tiguan, specialiștii constructorului german lucrează deja la a treia generație a acestui SUV compact.

Apărută în 2016, încet dar sigur, actuala generație Tiguan a devenit cel mai vechi model din gama SUV de la Volkswagen. Înainte de a o înlocui, constructorul va lansa, până la finele acestui an, versiunea facelift, la care calandrul și parașocurile vor fi modificate, pentru a alinia designul exterior la stilul Golf 8. Însă marile noutăți pentru Tiguan vor veni abia peste doi ani, atunci când va fi lansată cea de-a treia generație.

Volkswagen Tiguan 3 va folosi o versiune îmbunătățită a platformei modulare MQB și motorizări mild-hybrid de 48V de la Volkswagen Golf (care ar putea fi inagurate deja de anul acesta, pe Tiguan 2 facelift), dar și un hibrid plugin de 204 și 245 CP. Motoarele pe benzină vor avea puteri plecând de la 130 CP, iar varianta de top, Type R, va ajunge la 330 CP. Motorizările diesel vor fi oferite în versiuni de 150 și 190 CP. Nu vor exista propulsii electrice, rolul acesta urmând să fie preluat de viitorul crossover 100% electric, Volkswagen ID.4.

Ca aspect, Tiguan 3 va fi mai puțin agresiv și mai dinamic. Interiorul se va inspira de la Golf 8, cu planșa de bord formată din două ecrane de 10 inchi, unul pentru instrumentar iar celălalt pentru infotainment. Majoritatea controalelor vor fi tactile, iar sistemele de asistență vor oferi posibilitatea de conducere autonomă de nivel 3 și chiar 4, dacă reglementările legale o va permite. Desigur, majoritatea acestor dotări vor fi pe lista opționalelor.

Viitorul Volkswagen Tiguan nu va renunța la versiunea cu 7 locuri, Allspace, care va fi mai lungă cu 20 cm (4,70 metri) și va fi disponibil atât în versiune 4×4, cât și cu tracțiune pe o singură punte.

Estimativ, prețul de plecare va fi undeva în jur de 30.000 de euro.

Distribuie acest articol!