Volkswagen a publicat primele detalii despre noul SUV electric ID.4
07.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

ID.CROZZ2, prototipul prezentat la Salonul de la Frankfurt, evoluează în varianta de producție sub denumirea ID.4. Primul SUV complet electric de la Volkswagen va fi construit pe platforma MEB și va fi lansat în cursul acestui an.

Inițial, ID.4 va fi oferit doar cu tracțiune spate, varianta cu tracțiune integrală urmând a fi lansată ulterior. Bateria prevăzută cu o capacitate mare de voltaj va fi amplasată în partea centrală a caroseriei, pentru a crea un centru de greutate coborât și o optimizare a dinamicii.

La fel ca toate modele dezvoltate pe platforma MEB, ID.4 oferă spațiu generos la interior. Afișajul digital va putea fi controlat prin atingere sau voce.

Pentru Volkswagen, ID.3 și ID.4 sunt piloni importanți și de referință în ceea ce privește obiectivul de a deveni un brand fără amprentă de carbon până în 2050, în linie cu acordul de mediu de la Paris. În prezent, Volkswagen investește peste un miliard de euro pentru dezvoltarea gamei electrice, oferind, de asemenea, un număr tot mai mare de modele hibrid.

Sursa: comunicat de presă Volkswagen / Porsche România

Distribuie acest articol!