Sebastian Vettel va pleca de la Ferrari, la finele lui 2020. Cine îi va lua locul?
12.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

Anunțul oficial a fost făcut astăzi: Sebastian Vettel și Ferrari vor pune capăt colabărării, la finele anului 2020. Contractul pilotului german cu Scuderia nu va mai fi prelungit, astfel că toată lumea se întreabă acum cine îi va lua locul lui Seb, la Ferrari

Sebastian Vettel a venit la Ferrari cu scopul declarat să își treacă în cont cel de-al cincilea titlu suprem. Însă, din 2015, nu a reușit decât 14 victorii, ceea ce îl plasează totuși pe poziția a treia în topul piloților cu cele mai multe curse câștigate pentru Ferrari, după Niki Lauda și Michael Schumacher. A eșuat însă în privința principalului obiectiv, titlul mondial…

În cinci sezoane cu Ferrari, cel care a intrat în istoria F1 ca fiind cel mai tânăr pilot care a câștigat campionatul mondial, a fost în două rânduri vicecampion mondial, în spatele lui Lewis Hamilton (2017 și 2018) .

Trei sunt numele vehiculate la ora actuală, pentru locul lăsat liber de Vettel, la Ferrari, începând din 2021: Carlos Sainz Jr., al cărui contract cu McLaren expiră la finele acestui an și care se pare că este favoritul celor de la Maranello, Daniel Ricciardo (venit la Renault în 2019, de la Red Bull) și Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), un candidat logic, având în vedere că a intrat în F1 pe filiera Ferrari Driver Academy.


UPDATE 14 mai 2020. Este oficial: Carlos Sainz jr. a semnat cu Ferrari pentru sezoanele 2021 și 2022, înlocuindu-l astfel pe Sebastian Vettel.

Distribuie acest articol!