Raliul Argeșului 2020. Victorie clară pentru Tempestini, în ruda inagurală a sezonului intern de raliuri
28.06.2020
        
Distribuie acest articol!   

Amânat din cauza pandemiei de Covid-19, campionatul intern de raliuri a debutat în acest weekend, cu Raliul Argeșului. Spicuim mai jos din comunicatul de presă difuzat pe această temă, de Federația Română de Automobilism Sportiv.

Echipajul Simone Tempestini – Sergiu Itu a câștigat Raliul Argeșului pentru al doilea an consecutiv, reușind să se impună în 5 din cele 6 probe speciale ale rundei. La primul lor raliu cu Skoda Fabia R5, reprezentanții Napoca Rally Academy au încheiat cei 104,6 kilometri de probe speciale în 55 de minute și 34 de secunde.

Locul secund la open în Raliului Argeșului a fost completat de echipajul Dan Gîrtofan – Tudor Mârza (Skoda Fabia R5). La 01:13,8 în urma lui Simone, Gîrtofan s-a declarat mulțumit de rezultat, performanța din Argeș reprezentând podiumul cu numărul 13 pentru echipajul condus de dublul campion național absolut.

Revenit după aproape două decenii pe asfaltul din Argeș, Alexandru Pițigoi a ratat poziția a doua chiar pe ultima probă specială, când a fost mai lent cu 8,9 secunde decât Gîrtofan. Pe un Porsche 911 GT3 CUP, Pițigoi, avându-l în dreapta pe Anton Avram, Pițigoi a încheiat Raliul Argeșului cu un timp total de 56:55,0.

Pe lângă primul său podium open după 12 ani de pauză la raliuri, pilotul bucureștean rămâne și cu bucuria din prima parte a zilei de duminică, atunci când a „bătut” Transfăgărășanul. Acesta a încheiat cei 15,1 kilometri de pe PS5 în 7:02,70, fiind mai rapid cu 7,1 secunde decât Tempestini și cu 11,6 secunde în fața lui Gîrtofan.

Deoarece Pițigoi este la Clasa N12, care nu contează în clasamentul general FIA, Vali Porcișteanu, care a avut al patrulea timp al raliului, este pe 3 după această primă etapă, cu un total de 29 de puncte acumulate. Favoritul publicului argeșean, Porcișteanu a fost de asemenea o surpriză de ultim moment pe lista de înscrieri. Campionul național absolut din 2011 a concurat la această ediție pe un Mitsubishi Lancer Evo 9, cu care a și câștigat clasa RC2N.

În clasamentul echipelor, campioana en titre Napoca Rally Academy și-a adjudecat victoria, cu 92 de puncte, urmată de DTO Rally Team, cu 70 de puncte, și de Sibiu Racing Team, 68 de puncte.

A doua etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano este Raliul Perla Harghitei, care va fi o rundă comună Brașov-Harghita, în perioada 17-18 iulie 2020.

Sursa: FRAS

Credit foto: Bogdan Barabas

Distribuie acest articol!