Formula 1: Lewis Hamilton a câștigat a doua cursă a sezonului 2020
12.07.2020
        
Distribuie acest articol!   

A doua rundă a sezonului 2020 din Formula 1 s-a disputat în acest weekend, la distanță de doar o săptămână de cea inaugurală și a fost găzduită de același circuit, Red Bull Ring, din Austria.

Disputate pe ploaie, calificările au fost pline de suspans și au dat câștig de cauză britanicului Lewis Hamilton (Mercedes), care a evoluat magistral și a fost secondat pe prima linie a grilei de start de Max Verstappen (Red Bull Racing). Câștigătorul primei curse, Valtteri Bottas, a trebuit să se mulțumească cu poziția a patra, în spatele unui Carlos Sainz (McLaren) surprinzător de performant în calificări.

Cu Vettel și Leclerc abia pe 10, respectiv 11 la start, Ferrari a dezamăgit din nou. Dezastrul s-a produs în chiar primul tur din cursă, când o coliziune între cei doi piloți ai Scuderiei, provocată de Leclerc, a dus la abandonul ambilor.

Într-o cursă destul de plictisitoare, Hamilton și-a impus ritmul la șefie, urmat de Verstappen, Bottas și Albon (Red Bull Racing). Pe final, Bottas a forțat și a trecut în fața lui Verstappen, reușind dubla pentru Mercedes.

Următoarea cursă este programată peste doar o săptămână, la Budapesta, pe Hungaroring.

Distribuie acest articol!