Formula 1: Valtteri Bottas s-a impus în cursa de debut a sezonului 2020
05.07.2020
        
Distribuie acest articol!   

Cu o întârziere de aproape patru luni, sezonul 2020 din Formula 1 a luat startul în acest weekend, în Austria. Cu un calendar modificat și măsuri speciale de protecție, din cauza pandemiei de Covid-19, Marele Circ a revenit pe pistă într-o atmosferă stranie, nemaitrăită vreodată, cu tribune goale, măști pe figură și distanțare socială la tot pasul.

Sesiunea de calificări a fost dominată de Mercedes, cu Valtteri Bottas, un specialist al acestui circuit, in pole position, secondat de campionul en titre, Lewis Hamilton. Al treilea în calificări a fost Max Verstappen (Red Bull), în timp ce replica Ferrari a fost surprinzător de slabă, cu Charles Leclerc abia al șaptelea, în vreme ce Sebastian Vettel nici măcar nu a participat în Q3 și a luat startul abia de pe poziția 11.

Hamilton a fost însă retrogradat cu trei poziții, pentru că nu a respectat semnalizarea cu steag galben, pe finalul calificărilor. Astfel, Vertappen a plecat de pe a doua poziție pe grilă, însă avea să abandoneze prematur, din cauza problemelor tehnice.

Mercedes a trecut astfel, relativ repede, la șefie și se părea că va fi nouă cursă pe care o va domina cu autoritate. Nu a fost tocmai așa, pentru că Hamilton a fost penalizat cu cinci secunde, pe final, după ce a provocat o coliziune cu Albon. Și astfel, în timp ce Hamilton a fost retrogradat de pe poziția a doua pe a patra, Charles Leclerc și Lando Norris au prins podiumul in extremis.

Următoarea cursă este programată peste doar o săptămână, pe același circuit.

Distribuie acest articol!