Formula 1: Victorie în stil mare pentru Lewis Hamilton, în Ungaria
19.07.2020
        
Distribuie acest articol!   

Sezonul 2020 din Formula 1 pare să nu aducă nimic nou în privința luptei la vârf, Mercedes fiind, pe mai departe, echipa favorită.

Etapa a treia a sezonului s-a disputat în acest weekend, pe circuitul Hungaroring de lângă Budapesta. Primele linii ale grilei de start au fost ocupate ”în bloc” de echipele Mercedes, Racing Point și Ferrari, cu Lewis Hamilton în pole.

Britanicul a reuşit sâmbătă al 90-lea pole position din carieră, un record cu 22 de pole-uri peste următorul clasat, Michael Schumacher.

Cele mai spectaculoase ascensiuni, în primele tururi din cursă, le-au aparținut lui Verstappel și Magnussen, care au ajuns pe locurile 2 și 3, după ce plecaseră de pe pozițiile 7, respectiv 16, pe grila de start. Iar loteria strategiilor în ceea ce privește schimbul de pneuri și amenințarea ploii și-au pus amprenta asupra întrecerii.

Pentru Hamilton, care s-a distanțat în frunte chiar de la început, a fost o cursă solitară, de-a dreptul banală, finalizată printr-o nouă victorie categorică. Faptul că doar trei piloți au reușit să termine cursa în același tur cu învingătorul vorbește de la sine despre maniera în care s-a impus Hamilton.

Duelul pentru locul secund, dintre Verstappen și Bottas, a adus un plus de culoare, însă fără fără sorți de îzbândă pentru o dublă Mercedes.

Aceasta a fost a opta victorie a lui Hamilton pe Hungaroring, doar Michael Schumacher reușind să mai adune atâtea succese pe un circuit – Magny Cours, în cazul germanului!

Următoarea cursă este programată pe 2 august, la Silverstone (Marea Britanie).

Distribuie acest articol!